Фестивал ,,Култур(на)тура"

Културни центар Златибор, у оквиру свог програма, планирао је да током лета културу приближи природи и тим поводом организује фестивал ,,Култур(на)тура". Слушаћемо класику уз хук водопада, гледаћемо представе под отвореним небом и уживати у поезији, на необичним локацијама. 

Фестивал је почео 5. јула концертом ,,Земунског камерног оркестра", крај водопада у Гостиљу, након чега следи дугогодишња манифестација ,,Петровдански дани", у Сирогојну, 12. јула.

Предтакмичење трубача за Сабор у Гучи биће на Краљевом тргу, 18. јула, са почетком у 20 часова, док је дан раније, на истом месту и у 21 час, планиран концерт Бобана и Марка Марковића.

Михољски сусрети села почињу 20. јула спортским даном, а настављају се 4. и 11. августа, дечијом представом и концертом. 

У сарадњи са Библиотеком ,,Љубиша Р. Ђенић", очекује нас ,,Ерски кабаре", од 26. до 28. јула, на три локације - у Чајетини, на Златибору и на међустаници Гондоле, у оквиру ког ће бити и поетско вече глумца Небојше Миловановића.
У парку у Чајетини, 31. јула, ,,Културни центар" организује концерт филмске музике ,,Боје ноћи".

Програм у августу почињемо у сарадњи са Галеријом ,,Божо Ковачевић" и деветим по реду фестивалом ,,Залет". Од 2. до 4. августа планирана је изложба, пројекција два документарна филма, радионице сликања и вајања, али и музичко-поетско вече са Микијем Дамјановићем и Марком Милошевићем. 

Документарна представа Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века планирана је за 10. август, испред ,,Културног центра" на Златибору. 

У сали ,,Културног центра" на Златибору, 13. августа, у 20 часова, планиран је хуманитарни концерт Дејана Петровића и Биг Бенда, у сарадњи са Фондацијом ,,Заједно за младе".

Од 23. до 25. августа ,,Чича Мичино" позориште играће представе ,,Змај са Спаса" и ,,Ко природу прља, има да надрља", за најмлађу публику, на три локације. 

На летњој позорници у Трипкови, 25. августа, биће одигран мјузикл ,,Виолиниста на крову", у режији Стефана Саблића. 

*Организатор задржава права промене програма, услед неповољних временских услова.