Златибор домаћин другог ЛТТА - подршка менталном здрављу младих са инвалидитетом

На Златибору се од 8. до 12. јула одржава други ЛТТА (learning- teaching-training activities) у склопу пројекта "Живети усправно" - ментално здравље младих особа са инвалидитетом, који се финансира из буџета Ерасмус плус. Овај пројекат реализује Савез параплегичара и квадриплегичара Србије - СПИКС (чији је члан и удружење ,,Инклузија особа са инвалидитетом” Златибор ) са партнером из Словеније Звеза параплегиков.

Општина Чајетина улаже значајна средства везана за приступачност Златибора. Учесници овог пројекта су имали прилику да се упознају са симболима планине на реконструисаном Краљевом тргу који је у потпуности без баријера, док истичу значај приступачности најмодерније ваздушне трасе, Голд гондоле, која им омогућава да открију нове хоризонте Златибора.

Успешан златиборски параолимпијац Александар Радишић упознаће учеснике са радом Удружења грађана "Инклузија особа са инвалидитетом" Златибор и Туристичком организацијом Златибор, те им представити све знаменитости које ова прелепа планина нуди захваљујући приступачности објеката, стаза за шетњу, као и најдуже панорамске гондоле на свету, Голд гондоле. Александар је изванредан пример како се могу превазићи и савладати сопствени изазови, не само на пословном, већ и на приватном плану. Кроз "пеер то пеер" разговоре, он ће имати прилику да позитивно утиче на свест младих особа са инвалидитетом. Поред тога, кроз заједничко вежбање у теретани, показаће колико је физичка активност повезана са менталним здрављем.