Одржани други по реду "Михољски сусрети села" у Трипкови

Летња позорница у Трипкови и ове године била је место сусрета села. Ова манифестација одржава се већ другу годину у организацији Туристичког удружења „Жигале“ из Трипкове, а под покровитељством је Министарства за бригу о селу и општине Чајетина.

"Михољски сусрети села" и ове године имали су богат програм. Програм су отворили директорка Културног центра Златибор – Даница Јевтић Шишовић, заменик председника општине Чајетина – Зоран Удовичић и председник Туристичког удружења „Жигале“ – Миљко Радишић, који су такође подигли заставе у знак почетка овогодишње манифестације.

Најатрактивнији и можда најзанимљивији део програма био је у јутарњим часовима када је уприличен караван запрега, где су присутни могли видети разноразне врсте кочија и запрега како из давних, тако и из скорашњих времена. Награду за најлепшу запрегу добио је Радош Станојчић из Биоске, за најлепшег коња награду је добио Марко Јокић из Качера, док је награду за најбољег фијакеристу добио Милорад Савић из Трипкове.

У поподневним часовима организован је хуманитарни турнир у малом фудбалу за нашу суграђанку Јелену Скорковић. Учешће у турниру узео је велики број екипа, док је победник турнира била екипа „Златиборац“ из Мачката. Након тога, посетиоци су уживали у традиционалним играма КУД-а "Златибор" и концерту забавне и народне музике у извођењу Мирослава Радишића. Програм је употпунио и афористичар Бојан Савић који је публику забављао својим афоризмима, док је песник Горан Перишић у паузама читао своје песме.

У основној школи у Трипкови постављена је изложба  слика и цртежа под називом „Ђедовина“, ауторке Андријане Андријашевић. Сви заинтересовани изложбу могу посетити током јула и августа 2024. године.

Подсећамо, циљ ове манифестације јесте што већи друштвени допринос, дружења људи у селима, чување традиције и историјског наслеђа које је у нашим селима велико.

Михољски сусрети се нису завршили тог дана, програм се наставља 4. августа 2024. године у 19 часова представом за децу "Овца Рози у возу се вози" и 11. августа концертом музичке групе " BELGRADE SOUL SEKSTET" такође од 19 часова.