Голд Гондола организовала бесплатно предавање др Ранка Рајовића за родитеље

Јавно предузеће „Голд Гондола Златибор“организовало је бесплатно предавање др Ранка Рајовића за родитеље, које је одржано 25. јула 2024. године у Културном центру на Златибору.

У оквиру предавања, др Ранко Рајовић пружио је родитељима драгоцене увиде у изазове модерног родитељства фокусирајући се на кључне аспекте као што су развој мозга у раном узрасту, мотивација за учење, очување пажње и концентрације, развој емпатије и балансирање технологије са традиционалним методама игре, Рајовић је одушевио присутне својим стручним приступом и практичним саветима.

„Ми детету морамо да помогнемо да се игра, да научи прво да чита прво кроз сликовнице па кроз књиге и да му не попуштамо тако лако уласком у виртуелни свет. То треба држати даље од њих јер се онда појави досада из које они почињу да се играју. Ако добије ТВ или видео игрицу не знају да савладају досаду и онда им је праг толеранције низак, а фрустрација висока. Пустите детету да му буде досадно. Јако је важна едукација родитеља. Ако су они погрешили онда је на систему да се додају игре активности у вртићима. Учење мора да личи на игру јер је учење напамет превазиђено. Од десет најтраженијих занимања 2018. године девет није постојало 2008. Већ тад је било јасно да прирпемамо децу за занимања којих нема“, рекао је Рајовић.

Голд Гондола је постала препознатљива као једно од омиљених места најмлађих посетилаца за забаву и учење у природи, па је и ове сезоне, за њих припремила разноврсне активности које комбинују едукацију и рекреацију на отвореном.

„Ми сваке сезоне организујемо различите садржаје за децу на међустаници који су бесплатни. Ту родитељи могу да одморе, а деца да се забаве и нешто науче. Било је природно да се окренемо све популарнијем НТЦ програму, па смо се удружили са њиховим центром у Ужицу и направили интересантну причу. Ово је само почетак додатних активности младих родитеља да на другачији начин васпитавају своју децу. Наша идеја је да у наредном периоду направимо простор у оквиру управне зграде који ће бити намењен за едукативне радионице, а све у правцу развијања здравих навика“, изјавила је директорка Голд Гондоле Златибор Бојана Божанић.

Предавање др Ранка Рајовића је само увод у четири бесплатне радионице које ће се одржавати током августа сваког четвртка од 10 до 14 часова за децу од 4 до 7 година. Групе ће бити подељене према узрасту деце уз прилагођен програм. Пријављивање је на Инстаграм профилима Голд гондоле и НТЦ учење Ужице, као и на сајту Голд гондоле.