Музички спектакл на Златибору уз звуке “Виртуоза” Бојана Суђића

Чувени симфонијски оркестар „Виртуози“ под диригентском палицом маестра Бојана Суђића наступио је у четвртак, 1. августа на Краљевом тргу. Својим познатим нумерама и ванвременским музичким умећима, изазвали су велико дивљење и одушевљење код многобројне публике.

Током изванредног наступа, на паузама између познатих музичких дела овације и аплаузи су се низали. Најпознатије ноте добро познатих композитора: Орфа, Росинија, Бизеа, Маркеса  комбиновале су се и мешале како би и најистанчанији уживаоци класичне музике осетили вокално-инструменталне капацитете оркестра. Фестивалски оркестар „Виртуози“ чине изабрани наврснији инструменталисти из наше земље који плене умећем и енергијом на сцени, а то су показали и вечерас златиборској публици када су одсвирали нумере Едуардо ди Капуа – „О соле мио“, Офенбахов „Кан Кан“, као и неизоставну музика за филм „Пирати са Кариба“ и друге. У оквиру програма нашла се и домаћа музика уз познате нумере: „Пукни зоро“, „Још не свиће рујна зора“, „Тамо далеко“.

Ове вечери „Виртуози“ су потврдили вишегодишње искуство на позорници Краљевог трга и оставили још један печат на своје изузетне музичке и вокалне способности. За крај су извели “Марш на Дрину “ и учинили да ово вече остане за памћење.

Као и сваке године, разноврсан програм садржи и специјалног госта. За ово вече је био задужен добро познати певач и глумац Душан Свилар који је својим динамичним и ритмичним гласом употпунио целокупан спектакл.

Златиборско културно лето наставља се већ данас, 2. августа, када ће на Краљевом тргу бити одржан концерт извођача Влатка Стефановског са почетком од 20.30 часова.

Све информације о дневним дешавањима на Златибору и околини могуће је пратити на web апликацији ZLATIBOR.LIVE.