Вече магије уз краља гитаре - Влатка Стефановског

У петак, 2. августа, један од најпризнатијих гитарских виртуоза, Влатко Стефановски, са својим триом, одржао је незаборавни концерт на Краљевом тргу на Златибору. Културно лето, обогаћено разноликим културно-уметничким програмом, наставило се током овог петка уз звуке ЕX-YU рока.

Најбољи гитариста Балкана и легенда регионалне рок сцене, Влатко Стефановски, приредио је публици незаборавно вече, показавши своје изванредно умеће на гитари кроз комбинацију џеза, блуза и рокенрола. Тиме је још једном доказао зашто носи титулу најбољег на Балкану.

Публика је Стефановског дочекала бурним овацијама, а након кратког обраћања златиборској публици, одмах је почео са свирањем. Хитови су се низали један за другим, публика је певала и упијала сваки стих и ноту. Посебан спектакл и ужарена атмосфера настали су када је „краљ гитаре“ извео свој највећи хит „Чувам ноћ од будних“.

Подсећамо, Влатко Стефановски је рођен у Македонији у глумачкој породици. Гитару свира од своје 13. године, а његова каријера траје већ скоро 50 година. Током своје 20. године оформио је групу Леб и сол, са којом је објавио 13 албума и наступао широм света.

Сва дневна дешавања на Златибору и у околини можете пратити на  zlatibor.live.