Фестивал „Залет“ на Боровој Глави одушевио посетиоце

Тродневни фестивал "Залет", након свечаног отварања у петак 2. августа, је посетиоцима током другог дана фестивала приредио радионицу цртања и вајања за најмлађе. Богати културни програм настављен је радионицом „Упознај с(в)е“ која за циљ је имала да се на креативан начин учесници на креативан начин упознају са различитим уметничким правцима.

У вечерњим часовима посетиоци су имали прилику да уживају у премијерном приказивању револуционарном филму „Нема места које зовем дом – Тибетанка у Пекингу“, документарац америчке новинарке и режисерке Џослин Форд. Краткометражни филм ауторке Yан Јиyин „Кад би кожух умео да говори“. Други дан фестивала завршен је музичко – поетском вечери са Милорадом Дамјановићем, Марком Милошевићем и Павлом Јоксимовићем. Ово магично вече отворио је Милорад Мика Дамјановић стиховима песме "Чега ли се ноћима плашиш" праћен звуцима гитаре Павла Јоксимовића. Овај догађај је ујединио љубитеље уметности и пружио им јединствен доживљај и самоосвешћеност свакодневнице.

Трећи дан фестивала започет је радионицама за најмлађе, као и креативном радионицом „Упознај с(в)е“ уз представљање неколико драмских сцена публици при завршетку радионице. Заљубљеници ручних радиности имали су прилику да погледају презернтацију тибетанског ручно прављеног накита ауторке Занти – јувелирком и тлавном протагонисткињом филма „Нема места које зовем дом – Тибетанка у Пекингу“. Затим је уследила пројекција филма „Сестра“, прича о неразјашњеним и сумњивим околностима у вези са смрћу новинарке Даде Вујасиновић и промоцију романа „Ко си ти“, аутора Зорана Кокија Алексића. Девети фестивал „Залет“ затворен је журком уз Ди-Џеј Пеђу.