Расписан конкурс за најбољу медицинску сестру – техничара у србији – Дарја Александровна Коробника

– Фондација ”Заједно за осмех” расписала је конкурс за избор најбоље медицинске сестре – техничара из примарне, секундарне и терицијарне здравствене заштите. 

Конкурс под називом ”Милосрдна сестра – Дарја Александровна Корбника” организује се већ трећу годину за редом у циљу промовисања хуманости и сестринског-техничарског позива, а назив носи по руској болничарки која је погинула на планини Гучево 1914. године превијајући српске рањенике.

Главну награду, десет дана плаћеног боравка на Златибору, и ове године донира Општина Чајетина, а централни догађај проглашења добитника одржаће се у Руском центру за науку и културу у Београду, 02. октобра 2024. године, са почетком од 18.00 часова.

Право на конкурс имају све медицинске сестре – техничари који испуњавају следеће критеријуме: радно искуство преко двадесет година, сменски рад уз болесника на пословима интензивне, полуинтензивне неге, за сестру-техничара из примарне здравствене заштите – непрекидан рад уз болесну популацију, препознатљива стручност и професионалност у раду, емпатски став и приступ према болеснику и члановима породице, добра комуникација са колегама, поштовање приватности и достојанства личности. 

Фондација Заједно за осмех позива медицинске установе, колективе, струковна удружења и удружења пацијента да поднесу пријаве, а стручна комисија у саставу

1. Проф. др сци. мед Анђелка Лазаревић- председник комисије,
2. Дипл. ек. менаџер у здравству, Сања Веселиновић,
3. Струк. мед. сестра Сања Петровић.

донеће одлуку од овогодишњим добитницима. 

Пријаве, уз радну биографију кандидата могу се послати на мејл info@zajednozaosmeh.com до 21. септембра 2024. у поноћ.