Дегустација специјалитета на Златибору
У суботу, 23. октобра у ресторану Студентског одмаралишта „Ратко Митровић“ одржана је дегустација пекарских и кулинарских производа које су припремили и послужили кувари, посластичари, пекари и конобари, полазници првог турнуса „Едукације радника у туризму и угоститељству“. Присутни су могли да уживају у кулинарским мајсторијама полазника који су стечена знања на овој едукацији одмах и применили. Уметнички декорисани специјалитети, у централном делу ресторана, никога од окупљених нису оставили равнодушним.
Златибор, као водећа туристичка дестинација у земљи има све потребне организационе и инфраструктурне капацитете за одржавање овакве едукације, сложили су Радоје Радовановић председник Самосталног синдиката радника угоститељства и туризма Србије и Дарко Ђуровић в.д. директора Туристичке организације Златибор, који су се обратили присутнима и многобројним медијима.
Такође, они су истакли да је циљ саме едукације подсећање на стечена и стицање нових знања, које ће полазници применити у свом раду, што ће утицати на то, да се угоститељске услуге подигну на виши ниво у складу са захтевима и потребама потрошача.
Едукацију су организовали Самостални синдикат радника угоститељства и туризма Србије у сарадњи са Туристичком организацијом Златибор уз помоћ Хотела „Палисад“ и Студенског одмаралишта „Ратко Митровић“ који су обезбедили све неопходне услове за успешно организовање овог догађаја.