Изложба слика и скулптура "Три приче"

У петак, 14. маја 2021. године у Галерији Културног центра Златибор одржаће се отварање изложбе под називом "Три приче". Изложба ће бити отворена у 18 часова, уз епидемиолошке мере предострожности. На отварању изложбе посетиоцима ће се обратити модератор и учесници изложбе, који ће им приближити сам концепт овог излагачког програма.

Посетиоци ће моћи да виде изложене радове троје дипломираних академских уметника:  Дражена Милића из Требиња, Јелене Тијанић Савић  из Ужица и Марије Станојловић из  Панчева.

Прва два аутора овом приликом свој рад и таленат приказују кроз слике а трећа ауторка кроз скулпторски медијум. Драженове слике су експресивни пејзажи херцеговачког поднебља снажне  енергије и масивних потеза четке. Јеленине слике су романтичног карактера, јарких боја и полетне атмосфере. Трећи сегмент , баланс између слика, чиниће изложене скулптуре о чијем концепту сама ауторка каже да је "израз тродимензионалности, кроз скулптурно сагледавање света," као и "проучавање композиције у којој две или више скулптура комуницирају у међусобној причи."

Ова изложба пејзажа и фигуралних мотива биће отворена за посетиоце до 11. јуна 2021. године. Посетиоци могу доћи у галерију сваког радног дана, у периоду од  10 до  17 часова.