„Наша Златка“ на Belgrade Food Show сајму
Belgrade Food Show сајам и конференција висококвалитетне хране, одржава се по други пут, 10. и 11. октобра, у Белекспоцентру у Београду, где ће више од 110 домаћих и регионалних произвођача хране врхунског квалитета представити своје производе. Међу излагачима је и „Златиборски еко-аграр" са млекаром „Наша Златка“ из Криве Реке.
Првог дана фестивала, посетиоци ће моћи да присуствују презентацији „Све што сте желели да знате о дијетама, али сте били превише гладни да питате“ коју ће водити нутрициониста Нада Пилишкић , а бави се суштином успешног вођења здравог и активног живота, и указати на истине и заблуде о дијетама и исхрани.
Истог дана, организовано је предавање Вељка Милићевића на тему „Raw Power: Тајне сирове кухиње“, које покрива разноврсне теме, од здравог живота, па до припреме здравих десерта и сирових колача, уз дегустацију различитих врста здравих слаткиша.
Такође, посетиоци ће моћи да се прикључе мастерклас-у „Упаривање сирева и вина од српских аутохтоних сорти грожђа“ који ће водити Вук Вулетић, најбољи сомелијер Србије (2017) и најбољи сомелијер Балкана (2018), а где ће имати прилику да се упознају са репрезентативним примерцима вина од аутохтоних и новонасталих српских сорти грожђа.
Дан касније гости сајма ће моћи да се прикључе радионици „Да ли вам је потребан детокс?“, коју ће водити Марија Ђуровски и Сања Маринковић, а на којој ће имати могућност да се детаљније упознају са процесом и бројним бенефитима детоx програма.
Истог дана биће организован округли сто „Међу нама, шта једеш између два оброка?“ у којем ће учествовати: нутрициониста Нада Пилишкић, глумица и фуд блогер Бојана Стефановић, кошаркашица репрезентације Србије Соња Петровић и репрезентативац Србије у веслању Милош Васић, који ће говорити о навикама, слабостима и изазовним ситуацијама у исхрани. Публика ће моћи да се укључи и подели своја искуства, као и да проба различите комбинације здравих производа.
Belgrade Food Show сајам окупићедомаће и стране купце, регионалне произвођаче и дистрибутере висококвалитетних прехрамбених производа. На конференцији ће, кроз учешће еминентних европских и домаћих стручњака и компанија, моћи да се сазна више о новим светским и регионалним трендовима и начину пословања на различитим тржиштима.